ΑΡΘΡΑ
Εγχειρίδιο ερωτημάτων πολιτών 2ος 2013
Δευτέρα 11/03/2013 - Εγχειρίδιο ερωτημάτων πολιτών 2ος 2013

Εγχειρίδιο των συνηθέστερων ερωτημάτων πολιτών και των αντίστοιχων απαντήσεων σε θέματα : -ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ -ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ -ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ -ΕΙΣΠΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ -ΜΗΤΡΩΟΥ -ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ , ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
Τετάρτη 27/02/2013 - ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ , ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας διευκρινίζεται ποιοι είναι δικαιούχοι του βοηθήματος του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Ο.Α.Ε.Δ. κατ΄ εφαρμογή της παρ.2 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011 (στο εξής Ειδικός Λογαριασμός Ανεργίας) ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε. και Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., καθώς και οι προϋποθέσεις χορήγησης, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.)
Τετάρτη 27/02/2013 - Εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.)

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών δίνονται διευκρινίσεις για την αντιμετώπιση των παρακάτω θεμάτων του Κ.Φ.Α.Σ. 1. Έκδοση Αποδείξεων Λιανικών Συναλλαγών από ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα 2. Χρόνος έκδοσης τιμολογίων από ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα προς το Δημόσιο και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου 3. Τρόπος διαφύλαξης αθεώρητων ή σημαινόμενων με Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. φορολογικών στοιχείων 4. Περιπτώσεις έκδοσης ακυρωτικού στοιχείου 5. Υπόχρεοι παροχής ασφαλών πληροφοριών (πρώην πρόσθετα βιβλία) 6. Φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με σχέση μίσθωσης έργου με φορέα εκτέλεσης ερευνητικού έργου το οποίο χρηματοδοτείται ή επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση 7. Προθεσμία προσαρμογής στις διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ.

Πρόγραμμα για ενίσχυση ΜΜΕ
Τρίτη 29/01/2013 - Πρόγραμμα για ενίσχυση ΜΜΕ

Εκδόθηκε ο Οδηγός, η Πρόσκληση και τα σχετικά Παραρτήματα για το Πρόγραμμα "Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ". Η υποβολή προτάσεων θα είναι δυνατή από 25/02/2013 έως 25/04/2013.

ΝΕΟ TAXIS
Δευτέρα 31/12/2012 - ΝΕΟ TAXIS

Θέμα χρόνου είναι να εγκαταλειφθεί η έννοια της «αρμόδιας ΔΟΥ» ώστε οι φορολογούμενοι να μπορούν να εξυπηρετούνται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ με το νέο TAXIS.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΟΑΕΕ
Πέμπτη 20/11/2014 - ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΟΑΕΕ

Απο σήμερα (20-11-2014) θα υπάρχει σε λειτουργία πλήρης μηχανογραφική εφαρμογή της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.